Om mig och mina samarbetspartners

Gunilla Vigert

Hobbyförfattare och snart pensionär som älskar att skriva och hitta på historier. Jag är en nyfiken person som älskar att utmana mig själv. Det är nog det som lett till att jag provat så många olika roller även om jag alltid rört mig inom den pedagogiska sfären. Jag ser teckenspråk som mitt andraspråk och har arbetat i den teckenspråkiga världen den största delen av mitt yrkesliv. Där har jag provat många olika roller, som dövlärare, tolk, skolledare, lärarutbildare och läromedelsproducent. Jag har givit ut en rad tvåspråkiga läromedel samt skrivit manus till tolv språkutvecklande barnprogram för döva barn för Utbildningsradion. Skrivandet har varit min favorithobby i över tjugo år men det är först nu som jag vågar sticka ut hakan och ge ut något skönlitterärt.

Åsa Gustavsson

Åsa är min samarbetspartner i romanprojektet, De ville mig väl. Vi har känt varandra som vänner och kollegor sedan början på 80-talet. Genom Åsa fick jag tillträde till en värld jag inte kände till, den teckenspråkiga världen. Vi har rest tillsammans både i USA och Nepal och jag fick därmed förmånen att möta den döva gemenskapen även utanför Sveriges gränser. Åsa är fritidspedagog, specialpedagog och entreprenör. Hennes engagemang för dövas rätt till likvärdighet i samhället både för barn och äldre är starkt. Det var också en av orsakerna till att hon ville bidra med sina erfarenheter i boken.

Mani Honarvar

Min vän konstnären Mani Honarvar har illustrerat min första barnbok,  Fladdermuspojken

Mani är född i Iran och var där verksam som konstnär, animatör och illustratör. Sedan Mani kom till Sverige 2012 har han förutom sin konst även jobbat för att lära sig det svenska språket och utbildat sig till barnskötare.

Kombinationen att vara skicklig och erfaren i sitt konstnärliga yrke och att ha aktuell kunskap och erfarenhet av arbetet med barn i förskoleåldern gör honom perfekt i rollen som barnboksillustratör.